Jauhemaalatun pinnan huolto on erittäin helppoa, sillä koko maalaustekniikka perustuu hyvin huoltovapaan, kestävän ja erittäin pitkäikäisen maalipinnan aikaansaamiseen.

Joskus jauhemaalattu maalipinta on kuitenkin pakko vähintään puhdistaa pölystä tai muista ajan saatossa pintaan kiinnittyneistä partikkeleista. Näin ollen kokosimmekin sinulle kattavat ohjeet, jotka auttavat huoltamaan erilaisilla jauhemaaleilla käsiteltyjä pintoja oikein ja niitä vaurioittamatta.

Oikeaoppisesti huollettu jauhemaalipinta kun on erittäin kiiltävä, kaunis ja jopa eliniän kestävä, jos vain osaat valita puhdistukseen oikeat välineet, tekniikat ja puhdistusaineet.

Kestävät jauhemaalit

Jauhemaalaus on maalausmenetelmä, jossa maalattavan tuotteen pinta käsitellään tarkkaan valitulla ja tuotteen käyttökohteeseen ja -tarkoitukseen sopivalla jauhemaalilla.

Käyttökohteen erityisominaisuuksien mukaan valittu jauhemaali ruiskutetaan maalattavaan kappaleeseen paineilmaa apuna käyttäen. Värijauhe kulkeutuu letkua pitkin pistooliin, jossa se varataan sähköstaattisesti. Varattu maalijauhe tarttuu helposti pinnoitettavaan kappaleeseen, jonka jälkeen se viedään kuumaan uuniin. Korkeassa lämpötilassa jauhemaali pikku hiljaa sulaa ja muodostaa lopulta erittäin iskun-, kulutuksen ja jopa eroosiota kestävän kauniin tasaisen pinnan.

Oikeaoppisella huollolla entistäkin pitkäikäisempi maalipinta

Jauhemaalattujen pintojen puhdistus suositellaan tehtäväksi hankaamattomilla pesimillä vähintään puolen vuoden välein. Erittäin paljon likaa keräävät pinnat voidaan kuitenkin puhdistaa sitäkin useammin. Pesuaineeksi kannattaa aina valita puhdistusaine, jonka pH-arvo ei ylitä yhdeksää, eikä tipu alle viiden.

Jos puhdistettava pinta on laaja, voidaan likaa poistaa pinnoilta myös esimerkiksi painepesurilla sekä hyödyntämällä jotakin hellävaraista emulgoivaa pesuainetta. Kannattaa kuitenkin varmistaa, etteivät pesuaineet varmastikaan sisällä hankausaineita tai liuotteita, jotka voivat pahimmassa tapauksessa vahingoittaa jauhemaalattua pintaa.

Metalli- ja erikoissävyt

Jos tiedät, että jauhemaalatussa tuotteessasi on käytetty tekstuuri- tai struktuuriefektien kaltaisia erikoissävyjä, kannattaa käytössä olevan pesuaineen soveltuvuus testata aina ensin johonkin huomaamattomaan paikkaan. Näin ollen esimerkiksi metallisävyisten maalipintojen puhdistuksessa voidaan varmistua siitä, etteivät efektit liukene kokonaan viemäriin tai maalipinta vahingoitu muutenkaan.

Mekaaninen pesu

tulee tehdä hellästi Vaihtoehtoisesti jauhemaalipinnoille voidaan toteuttaa mekaaninen pesu. Se sopii parhaiten erittäin pinttyneille ja vaikeasti poistettaville tahroille. Mekaanisessa pesussa maalipinta harjataan, jonka osalta tulee olla erittäin varovainen, ettei liian kova hankaus vahingoita maalipintaa.

Muista myös aina lopuksi huuhdella pesty pinta runsaalla vedellä ja kuivata se erittäin huolellisesti. Näin ollen saat takaisin entisen kiillon, eikä pesuaine jää ikävästi sumentamaan maalipintaa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *